Så spenderar jag en perfekt helgdag i Göteborg

Min toppdag i Göteborg!

Min toppdag börjar tidigt en lördag med att jag och mina två barn cyklar till Frölunda torg och badet i Frölunda Kulturhus. Klockan åtta kommer vi in i badhuset och tio minuter senare går vi i vattnet för ett pass fridykning. Vi börjar med en 25-meters längd med cyklop, som vi kallar för mask, och ett halsband på tre kilo. Detta för att kunna flyta i våg under vattnet med fulla lungor. Första längden upplevs som lugn och skön, som att flyga utan ansträngning. Vi brukar köra tio 25-meters längder som uppvärmning. Vi vilar någon minut mellan varje längd. Det behövs. Dagens instruktör brukar fråga om vi vill köra något speciellt. Det brukar bli lite teknikträning som avslutas med några längre simpass på mellan fyra och sex omgångar med sträckor på dryga 50 meter. Jag utför alltid en sista vändning efter 50 meter och skjuter då ifrån för att inte stanna vid kanten. 

En god Göteborgsklassiker efter träningen

Efter välförtjänt dusch och härlig bastu slinker vi in på Adams café på Frölunda Torg och äter frukost. Barnen uppskattar verkligen att ”farsan” bjuder dem på frukost ”ute”. Det brukar bli en skaldjurssallad för oss alla tre. Vad annars? Vi bor ju i Göteborg! Och det måste bli en sen frukost eftersom det är svårare att hålla andan med magen full av frukostmat, som du förstår.

Nu tror du att lördagsförmiddagen är överstökad? Icke! Väl hemma igen så är det 60 minuter kvar tills vi ska köra cirkelträning med kroppsvikt. Vi gör detta i ett rum i källaren i huset där vi bor. Innan vi börjar träningen slänger jag in en tvätt. Det brukar ta runt en timma. Så när tvätten är klar så är också träningen klar. Jag går och hänger tvätt och barnen ”hänger kvar” i träningslokalen. 

Nu gäller det att ladda in med mat; det brukar bli lite scrambled ägg, en macka och en livgivande juice. Dagen efter, på söndagen, väntar ett pass vanlig styrketräning. 

Mitt liv i Göteborg för Corona

Allt detta som jag skrivit om, var före Corona, så nu blir det mer jogging och att träna på att ”hålla andan på land”! Min önskan är nu att våren snart kommer till oss, så vi kan börja träna fridykning ute “corona-säkert”. Den vanliga styrketräningen går att genomföra med dem vi ändå träffar dagligen. Det går även med fridykningen men det är ju lite krångligare att hyra ett badhus helt för sig själv. Vill du läsa om hur jag i corona-tider arbetar som osteopat i Göteborg läs mer här. Är det istället idrottsmassage du är intresserad av kan du läsa mer om hur jag arbetar med idrottsmassage i Göteborg här

/ Björn Anderlund

Osteopati och idrottsmassage i Göteborg